Tuesday, January 06, 2015

Istanbul


Istanbul. Upravo onakav kakvim sam ga zamisljala. Spoj starog i novog, tradicionalnog i modernog, evropskog i azijskog. Nazalost, moj boravak pratila je kisa, ali valja osetiti duh grada i po takvom vremenu. Outfite nisam uspela da slikam zbog vetra i konstantnih padavina, ali sam se vratila bogatija za mnostvo slika ovog predivnog grada. Ono sto zasigurno mogu reci vec na pocetku ove moje price jeste da cu se vratiti ponovo, sto pre.

Primeticete da slike nisu postavljene nekim redom, bas zbog moje zelje da i vi osetite prebacivanje iz jednog dela grada u drugi. Iz onog starog, bogatog istorijom, dzamijama, carsijama, ljudima koji ne govore engleski ali pokusavaju srdacno da vam objasne mnogo toga na njihovom jeziku, u onaj drugi, novi, takodje evropski, odvojen zalivom Zlatni rog, a spojen Galata mostom, sa svim elitnim radnjama, raskosnim restoranima na vrhovima zgrada, najnovijim automobilima.





Bazar zacina, u starom delu Istanbula, pored luke Eminonu, nesto sto svakako preporucujem. To sarenilo zacina, boje voca, milion razlicitih ukusa, mnostvo komplimenata koje dobijete a uz to i po neki poklon.



Istiklal Kadesi- glavna pesacka zona u evropskom delu, duga oko 3 km. Dok sam setala ovom ulicom, zaista, nisam imala utisak da sam u Turskoj. Oko mene je bilo mnostvo modernih Turkinja, koje su mogle da pariraju zenama u bilo kom evropskom gradu.



Da, da, i moram vam opisati moju malu nezgodu na Galata mostu koji se proteze kroz citav moj post. Zvuci malo neverovatno ali ja sam svoju posetu ovom divnom gradu zavrsila sa udicom u prstu leve ruke. Ne, nisam pecala. Nisam ni tumarala obalom. Samo sam prelazila most gde i ostali ljudi. Ali struna nije mogla da dozvoli da napustim grad, te se tako cvrsto uplela oko mojih cizama. Bez mogucnosti da napravim korak, rukama sam pokusala da je skinem ali me je udica tu sacekala. Zahvalna sam svim ribarima sa mosta koji su prisli, isekli strunu, zaustavili prvi taksi, svojoj sestri, kao i doktorima koji su uklonili nezeljeni suvenir. Ipak se sve dobro zavrsilo, te ovo nije uticalo na moju opcinjenost i odusevljenost gradom.













Toliko od mene u ovom postu. U sledecem cemo ponovo o Istanbulu, a vi mi mozete pisati o nekim vasim preporukama za sledeci put. 
Srecni praznici. Ostanite srecni, nasmejani i voljeni.






Boots- Elfriede Fashion

15 comments:

  1. I never had the good fortune to visit Instanbul, but from your picture it seems amazing! Have a nice day, kisses,
    Eni

    http://eniwherefashion.blogspot.it/
    https://www.facebook.com/eniwherefashion

    ReplyDelete
  2. Amazing photos..n u look gorgeous in red!

    Check out my new post Here!!!

    ReplyDelete
  3. obožavam putovanja i vjerujem da je Istanbul divan što si ti dokazala ovim predivnim fotografijama :) stvarno ga sad još više želim posjetiti ! i outfit je odličan, sve pohvale :)

    ReplyDelete
  4. such a beautiful city
    Keep In Touch
    www.beingbeautifulandpretty.com
    www.indianbeautydiary.com

    ReplyDelete
  5. sve najbolje ti želim u ovoj godini, obilje sreće i radosti.

    Kombinacija je divna, jako ženstvena....sviđa mi se strašno ta crvena jakna.

    Odlične fotografija i dobra prilika za mene da barem virtualno posjetim Instambul.

    ReplyDelete
  6. Predivne slike, predivna ti :-)
    Srecna ti Nova Godina ! <

    http://katycolorfulfreak.blogspot.com/2015/01/nys-eve-outfit.html

    ReplyDelete
  7. Radovala sam se ovom postu. Ja nikako ne mogu da se zasitim Turske, a posebno Istanbula. Predivne su slike a ti si se savršeno uklopila u ceo ambijent! :)
    Takođe ti od srca želim samo najlepše u ovoj godini! :*

    ReplyDelete
  8. amazing city, I'd love to visit Istanbul one day!

    ReplyDelete
  9. You look gorgeous honey!! Really great!
    Your trip looks fantastic!

    I would really appreciated, if we could follow each other on BL and GFC!
    Just tell me and I follow back :)
    xoxo Colli // my blog - tobeyoutiful

    ReplyDelete
  10. You look beautiful in this outfit and in this wonderful place ;) Have a nice day :* www.sandina.pl

    ReplyDelete
  11. Fabulous coat & skirt! You look stunning doll!! :)

    ReplyDelete
  12. Amazing photos!!!
    I've heard that it's the most prettiest city in the world.


    http://anna-alina.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. gorgeous pictures

    Kisses
    Ewelina xoxoxo chiclifestyleofewelina.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. Odlične fotografije, Istanbul je prelijep i zaista ima mnogo da ponudi u turističkom smislu.

    ReplyDelete
  15. Primeticete da slike nisu postavljene nekim redom, bas zbog moje zelje da i vi osetite prebacivanje iz jednog dela grada u drugi. Iz onog starog, bogatog istorijom, dzamijama, carsijama, ljudima koji ne govore engleski ali pokusavaju srdacno da vam objasne mnogo toga na njihovom jeziku, u onaj drugi, novi, takodje evropski, odvojen zalivom Zlatni rog, a spojen Galata mostom, sa svim elitnim radnjama, raskosnim restoranima na vrhovima zgrada, najnovijim automobilima. antique necklace silver , handmade leather slippers , beautiful anklets , embroidered handbag strap , womens embroidered belts , black jean belt , mens western belts near me , ankle bracelet

    ReplyDelete